skip to Main Content
Papegaaiduiker in Nederland _ Dordrecht

Ik liep vandaag te verzinnen, welke foto ik deze week als weekendfoto wil plaatsen. Ik twijfelde. Maar toen las ik op Facebook een bericht van Boswachter Thomas dat in Dordrecht een papegaaiduiker is gezien. Huhhhhh? Die komt helemaal niet voor in Nederland. Hooguit een dwaalgast voor de kust. Dus ik ben gaan zoeken en toen bleek het beestje dus gewoon in de vijver achter mijn huis te zwemmen. Tja, daar moest ik bij zijn natuurlijk. Ik hoefde niet bang te zijn om hem niet te vinden. Er stonden inmiddels al veel vogelaars en fotografen bij het watertje. Ik wilde graag een laag standpunt en ben languit in de modder gaan liggen, wachtend of hij in de buurt wilde komen. Toen kwam hij ineens op me af zwemmen en heel even keek hij me aan. Wat een geweldig moment.

En er was geen twijfel meer, welke foto deze week de weekendfoto moest worden.

Fijn weekend!

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Nou ja zeg dat heb jij weer ?
  Wat gaaf dat je deze achter je huis zag zwemmen.
  Ik dacht echt dat je hiervoor naar schotland, Noorwegen of de diertuin moest.
  En wat een beauty is het zowel het diertje als de foto.

  Fijn weekend en liefs,
  Karina

  1. Wat apart he! De dag erna is het beestje mee genomen naar de vogelopvang. Hij bleef maar beetje dobberen en liet zich makkelijk vangen. Gelukkig is hij nu in goede handen en gaat het goed met hem :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top