skip to Main Content
Spin In Het Web

Bij de mijn macrofoto’s gebruik ik nooit een flitser. Omdat ik daar niet van houd. Of omdat ik niet goed weet hoe je de flitser moet gebruiken?

Dus daarom heb ik een workshop geboekt bij Leon Baas, de absolute topper op het gebied van macro en gebruik van flitsers. Vrijdagavond mijn flitser afgestoft, batterijen opgeladen, draadloze bediening van de flitser geprobeerd en zaterdagmorgen vroeg richting de Betuwe gereden.

Met een leuke groep mensen zijn we op zoek gegaan naar de tijgerspin, een fijn onderwerp om e.e.a. uit te testen. Later op de ochtend mochten we ook allemaal heel even het huisdier van Leon, genaamd Kareltje, fotograferen met de pas aangeleerde flitstechniek. Zo gaaf!

Uiteraard ben ik er zelf ook mee aan de slag gegaan. Ik blijf het wel een gedoe vinden, want nog meer spullen in de fototas, batterijen die ter plekke net leeg lijken te zijn enz. Maar ik heb doorgezet en ben wel blij met de bereikte resultaten.

De foto hierboven is van een spin, die bij ons in de tuin in een prachtig web zat. Natuurlijk moest ik de techniek ook uitproberen bij mijn favoriete onderwerp, een vlinder :).

Ik ben blij dat ik de flitser nu wat beter kan toepassen en zal het dan ook veel gaan proberen bij de paddenstoelen de komende tijd!

(klik op de foto voor een groter formaat)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top