skip to Main Content

Door slecht weer heb ik aardig wat workshops moeten uitstellen. Hierdoor had ik afgelopen week maar liefst 3 workshops (macro in Dordrecht) ingepland staan. Hiervoor had ik al een fijne plek uitgezocht met aardig wat icarusblauwtjes, libellen en andere insecten. Helaas bleek het veldje rigoureus te zijn gemaaid en moest ik halsoverkop een andere plek zoeken. Dus zondagavond en maandagmorgen ben ik gaan struinen en heb de verschillende veldjes in de Biesbosch bezocht, maar 1 plek leek mij toch het mooist.

Toch wil ik het gebiedje, waar ik workshops verzorg, zelf ook bij het vroege ochtendlicht ontdekken. Dan kan ik goed nagaan waar we het beste zitten om het mooie licht van de eerste zonnestralen optimaal te gebruiken. Dus de wekker ging dinsdagmorgen vroeg (4.15 uur) om op tijd bij het nieuwe veld te zijn. Al speurend naar icarusblauwjtes vond ik tot mijn grote verrassing een koninginnepage (!). Na zoveel jaren vlinders fotograferen heb ik die nog nooit ‘s morgens vroeg gevonden en eigenlijk nog nooit echt mooi kunnen fotograferen. Mijn hart sloeg in mijn keel en ik moest mezelf echt tot rust manen ?.

Uiteindelijk bleef het mooie beestje lang zitten en kon ik allerlei composities kiezen. Wauw wat was dat genieten!

Inmiddels hebben de drie workshops plaatsgevonden (iedere dag dus 4.15 uur de wekker) en iedere dag vonden we weer een koninginnepage. De deelnemers hebben zich dan ook ruim kunnen uitleven en gingen met veel mooie foto’s van deze prachtige vlinder naar huis.

Nu nog duimen dat we ook volgende week nog deze mooie vlinder kunnen vinden. Ik heb dan nog twee workshops in de agenda staan.

Fijn weekend!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top